Informační deska

Užívání společné zahrady

Datum události: 

05.05.2021

Vážení sousedé ,

když jsme kupovali pozemek ve vnitrobloku domluvili jsme se, že nebudeme rozhodně mezi sebou stavět ploty, ale že zahrada zůstane otevřená bez jakýchkoliv hranic a užívat ji budeme nadále beze změny, založené na nepsané dohodě, na dobrých sousedských vztazích.

Většinou se vše odehrává na naší části zahrady a s tím je spojený i úklid, není to jenom kdo co zde zapomene (plast lahve, obaly od sušenek, ručník, dětské ponožky a podobně) to je to nejmenší, ale vadí nám venčení pejsků, což se stalo od jisté doby zcela běžnou záležitostí.

U nás v domě žádného pejska nemáme, takže nás se to netýká.

Pokud se venčí pejsci na ulici nebo na jiném veřejném prostoru tak se po něm exkrementy uklízí (většinou). Jenže u nás na zahradě to nikdo neřeší, neviníme z toho pejska, ale je to vina jeho majitele.
A tak po různu se psí hovínka sem tam objeví, v tom horším případě to zjistíme, když do toho někdo šlápne anebo když jdeme na zahradu něco dělat v záhoně.

Další zlozvyk je, že při svých průzkumových akcích pejsci (nevíme který to dělají) vyhrabou díru-noru na záhoně, což se stalo paní Richterové 2x na podzim, když sázela cibule tulipánů (cibule byly vyhrabané a rozházené až na cestu) a tentokráte se to stalo již v záhoně, který už kvete.

Proto tento dopis, kterým vás žádáme, abyste informovali všechny majitele pejsků ve vašich domech, aby respektovali, že to je náš pozemek, (který se snažíme nějak udržovat v pořádku) a tudíž se tak i chovali, případně si venčili pejsky na druhé polovině zahrady. Přesto, ale zahradu chceme užívat i nadále společně a věříme ve vzájemnou toleranci a respekt.

Přeji hezký den, s pozdravem za výbor a dům Raisova 5

Marie Rejhonová

Stránky provozuje

www.bytovedruzstvo.eu

Webové stránky pro bytová družstva a SVJ

Ing. Miloslav Marel

IČ: 76377687